torstai 21. elokuuta 2014

Run Päärynä Run

Tarkemmin tutkittuna ja jomotus huomioiden nyt näyttää siltä, että murtuma on ainakin kahdessa, todennäköisesti jopa kolmessa, varpaassa! Kuulemma tällaisille murtumille ei tehdä mitään, ja varpaat voivat olla vielä pitkään kipeitä :(. Tämän postauksen tekstin aloitin juuri ennen varvasepisodia, joten nyt aihe on itselleni vähän katkeransuloinen. Minä, juoksun vihaaja, jostain ihmeen syystä hurahdin juoksuun, ja sitten sitä ei pystykään tekemään. Onneksi ei ole vakavampi este, mutta ajankohdan osuminen juuri suurimman alkuintopiikin kohdalle oli pahin mahdollinen. Toivottavasti tauko ei ole kuitenkaan kohtalokas ja intoa on myös tulevaisuudessa.

Sitten itse aiheeseen:
Pikkuhiljaa, huomaamattakin, on tullut hankittua juoksuun sopivia vaatteita. Aiemmin olen jo kertonut hankkineeni juoksutakin (alesta 20 euroa). Juoksuun siitä tekee sopivan hengittävyys, keveys, heijastimet, hihan peukalolenkki ja taskun avainnipsu, joka pitää avaimen paikoillaan.


Keväällä ostin juoksutrikoot (lähinnä kyllä salille), mutta helteillä olen pitänyt mieluummin urheilushortseja. Näissä trikoissakin on heijastimet.

Syksyä varten ostin juoksuhanskat (alesta 10 eurolla). Ihan ex-tempore ostos, mutta varmasti paremmat lenkkihanskat kuin H&M:n neulesormikkaat ;). 


Näissä hanskoissakin juokseminen on huomioitu hengittävyydellä, heijastimilla ja jopa avaintaskulla!!! 


Sitten uusin hankintani: maailman ihanimmat lenkkarit, New Balance W890 V4 (alesta 99 e). Tossut ovat superhyvät: kevyet, jalassa täydelliset, äänettömät...Ostoperusteeni oli vain täydellinen minulle sopiva istuvuus, mutta myöhemmin luin, että nämä lenkkarit oli valittu Juoksija-lehden Vuoden kengäksi 2014, joten eiköhän näillä juoksut onnistu :). Ja muuten paluuta ei sitten ole halvempiin lenkkareihin. Näistä kengistä ei voi edes puhua samassa lauseessa marketista ostamieni 60 euron Asicsien kanssa.


Näiden juoksuvaatteiden lisäksi minulla on juoksuun sopivia urheilurintaliivejä, hengittävä pipo ja saumattomia juoksusukkia, joita käytän kaikessa liikunnassa. Seuraavaksi hankintalistalla olisi kunnon kerrasto ja sopivan pienikokoiset ulkoiluhousut. 

Varsinkin tuo viimeinen kuva melkein itkettää tällä hetkellä - ihanat, jalassa superhyvät uudet lenkkarini, jotka nyt sitten saavat pölyttyä kenkähyllyssä :/.  

2 kommenttia:

Sarah Suomalainen kirjoitti...

Kun aloitin painonpudotuksen, ei mistään oikein tahtonut löytyä minkäänlaisia urheiluvaatteita. En nyt hirveästi urheile, joten en varusteitakaan tarvitse paljoa. Mutta sääliksi käy niitä, jotka tahtoisivat kivoja urheiluvaatteita isoina kokoinakin.

Itse ostin tuolloin jenkeistä urhelivaatteita. Hinnatkin olivat hyvin edullisia.

Nykyisessä koossani olen jo alkanut löytää suomalaistakin kaupoista urheilu- ja ulkoiluvaatteita. Jopa urheiluliikkeistä, joissa pääsääntöisesti on marketteja huonommat valikoimat pullukoille.

Monelle muuten tulee juoksemisesta Bakerin kystä ja sitten ei juosta pitkään aikaan. Mulle tuli se ja sitten samassa huomattiin nivelrikkokin. Ikinä en enää saa juosta ja kävelläkin pitää katsoa, että on oikeat jalkineet ja hyvä alusta (ei asfaltti).

Mukavaa viikonloppua!

Päärynä kirjoitti...

Sarah:
Onpa ikävä kuulla, että sulla on nivelrikko. Parilla kaverillanikin on, ja polvet kipeytyvät jo pienestäkin polvia rasittavasta urheilusta, ja jos ei millään malta olla treenammatta, treenin jälkeen ollaan sitten jääpussi polvella.

Kyllä ne urheiluvaatteet vaan tuntuu olevan suunniteltu pitkältikin juuri "urheilijoille" - no, aktiiviliikkujat ovat tietenkin se eniten ostava porukkakin. Olisi kyllä hyvä, jos kaikille olisi tarjolla jotain ihan kaikissa urheiluliikkeessä. Kirjoitin jossain vaiheessa, että itsellänikin oli ongelmia löytää 44-kokoisia urheiluhousuja jossain vaiheessa. Kyllä silloin masentui sovituskopissa.

Hyvää viikonloppua sinnekin!