keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kesäruokailut

Lomafiiliksissä en ole jaksanut keskittyä syömisiini, jolloin ruokailuvälit ovat venyneet ja nälissäni olen sitten sortunut syömään mitä sattuu. Jotkut päivät ovat olleet tervehenkisempiä kuin toiset, mutta enemmistö lomapäivistä on sisältänyt herkuttelua. Varsinkin nyt helteillä on tehnyt kauheasti mieli suolaista (= sipsiä) ja jäätelöä. Pahimmilta herkkuövereiltä on vältytty, mutta kyllä se jäätelö tuppaa olemaan aina isointa mahdollista mallia - Jättis-tuutti, 2 isoa palloa tai Magnum - kaverieni tyytyessä vain puikkojäätelöön tai yhteen palloon.Tässä esimerkkinä muutama ei-niin-terveellinen lomapäivä:

Kotipäivä ja illaviettoa kaupungilla
puuroa, raejuustoa, mehukeittoa
2 banaania
proteiinijuoma 
riisiä, jauhelihaa, tomaattikastiketta
1 Läkerol-aski
1 proteiinipatukka
2,5 l herneitä
2 isoa jäätelöpalloa
1 siideri (kesän ainoa)
1/2 kasvishampurilaista (täysjyväleivällä)

Retkipäivä
puuroa, raejuustoa
1 banaani
1 Läkerol-aski
iso meloni-kanasalaatti
1 jäätelötuutti
70 g luomusipsejä
50 g suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
1 pizza
2 jäätelöpalloa

Kotipäivä
puuroa, raejuustoa, mehukeittoa ja banaani
1,5 proteiinipatukkaa
jauhelihaa, rehuja
3 litraa herneitä
2 isoa jäätelöpalloa
Macin pienet ranskalaiset, paprikamajoneesi


Kesän alussa suunnittelin keskittyväni tosissani kesäkuukaudet treeniin ja ruokavalioon ja keventyväni vielä pari kiloa. Treenattu on, mutta ruokapuoli ei ole onnistunut ihan yhtä hyvin, vaikka perinteisiä kesäpaheita, makkaraa ja alkoholia, ei ole tullut nautittua. Painon kanssa en nyt pääse ns. maalitavoitteeseeni (1.8.14 55 kg), vaikka koko kevään olin tavoiteaikataulustani edellä ja vaaka näytti jo kevään lopussa kerran alle 55 kiloa. Paino ei kuitenkaan ole onneksi päässyt karkaamaan käsistä, harmittaa vaan, kun ruokailuistani on hyötynyt lihasten sijasta enemmän selluliitti.

Voinen olla kuitenkin tyytyväinen kesääni, monella kun kesäkiloja kertyy rutkasti ja liikkumiset unohtuvat lomaillessa. Itse nostatin elopainoani kesä-heinäkuussa 1,5 kiloa, mutta onneksi alan pikkuhiljaa olemaan taas kesän alun painolukemissa. Liikkumisrutiinini ovat säilyneet, ja olen nauttinut todella paljon kesäliikkumisesta. Arkeen palaaminen syömisissä ja treeneissä on näistä lähtökohdista varmaan melko helppoa. Työt alkavatkin ensi viikolla, joten nyt koitan karsia turhat herkuttelut ruokalistalta, jotta saan turvotuksen pois ja mahdun taas työvaatteisiin.

4 kommenttia:

aBu P kirjoitti...

Tuollainen pieni ei maailmaa kaada, ei todellakaan. Kesästä on myös saatava nauttia - maltillisesti toki, mutta niinhän sinä olet tehnyt! :) Syksyllä, kun on taas kylmää ja sateista, niin on paljon helpompaa syödä "järkevästi" ja liikkua suunnitelmien mukaan :)

Neiti X kirjoitti...

Voihan herkutus! :) No, onneksi olet jo niin lähellä maaliviivaa, että pieni notkahdus ei taatusti venettäsi kaada! Tsemppiä töihinpaluuseen ja työvaatteisiin mahtumiseen. Itsellä sama edessä ensi maanantaina…

Mariela
http://laihisraivarit.blogspot.fi

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on mennyt kyllä todella hyvin kesä. Olet onnistunut siinä, missä monilla itseni mukaan lukien homma kosahtaa. Kun antaa loman myötä itselle löysää, huomaa homman karanneen käsistä ja morkkikset sen mukaiset. Itsellä tullut pelkästään heinäkuussa +4kg. Mutta parempi olla morkkistelematta ja keskittyä tulevaan kuin räytyä tässä ja lihoa lisää. Nostan siis sulle hattua kun olet niin hyvin onnistunut. Inspiroit monia:)
Sanni

Päärynä kirjoitti...

Olen kyllä kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen koko kesään. Ilman liikkumista olisi kyllä paino noussut tuon 1,5 kilon sijaan varmaan 4-5 kiloa. Sen verran paljon on tullut liikuttua, että kyllä siinä on palanut paljon kaloreita.

Jos niitä kiloja on kertynyt, niin ihan totta, että mitäpä niitä sen enempää kauhistelee, vaan katse tulevaan ja päätös, että ryhtiliike alkaa heti, kun sopii aikatauluihin.

Helle on myös yksi ratkaiseva tekijä: Nyt kun itselläni on jo kuntoa, on kiva liikkua, vaikka helteessä hikittää. Aiempina kesinä, kun massaa on ollut jopa 20 kiloa enemmän, en olisi kyllä jaksanut/motivoitunut liikkumaan lämpimällä. Nytkin treeni on lämpimällä normaalia rankempaa, mutta tulokset motivoivat ja kevyempänä on helpompi liikkua....niin ja kun ei tarvitse peitellä kroppaa vaatteilla, kestää tuolla paahteessakin liikkua.