keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Aamulenkki

Olen kytännyt sopivan kuivaa aamua, jotta pääsisin taas juoksemaan. Eilen avatessani silmät aurinkokin pilkahteli, joten ei muuta kuin äkkiä lenkkikuteet päälle ja ulos. Siinä ei ehtinyt miettimään, söisikö ensin aamupalan ja odottelisi sitten pari tuntia, että olisi juoksukykyinen. Nyt pitää käyttää samantien hyväksi kaikki sateettomat hetket!

Takissa on paljon heijastimia ja kätevä pieni avaintasku.


Päälleni puin juuri ostamani elämäni ensimmäisen juoksutakin. Takki oli ihan ex tempore -ostos, kun 50 euron takkia myytiin 20 eurolla. Näillä keleillä ihmettelen päivittäin, mitä sitä pukisi päälle. Tällä kertaa tuli sitten puettua liikaa: pitkähihainen, takki ja tuulipuvun housut. Vastaan tuli väkeä jopa T-paidassa ja shortseissa.

Tämä oli nyt kolmas juoksulenkki vuosikausiin - hyvä minä :). Hölkkäsin taas viisi kilometriä. Aikaa meni tasan saman verran kuin viime viikolla eli 39 minuuttia, ja kaloreita paloi 370 kcal. Ei ollut ihan kevyttä hommaa, mutta kun sopivan hitaasti eteni, matka oli ihan sujuvaa. On tämä kuitenkin mukavaa vaihtelua niille iänikuisille kävelylenkeille. Pääasia on, että nauttii siitä, mitä tekee.

5 kommenttia:

aBu Papu kirjoitti...

Juoksukunto tulee vain juoksemalla - ja se tulee itseasiassa yllättävän nopeasti :) Eli kun käyt säännöllisesti juoksemassa, niin pian huomaat, että vauhti kasvaa ja/tai matka pitenee! :)

Inkeri kirjoitti...

Olipas kiva postaus. Tuli itsellekin hinkua lenkille. Tuo on myös totta, että silloin kun on mahdollista lähteä lenkille, pitää mennä, vaikka olisikin syönyt viimeksi illalla.

Päärynä kirjoitti...

Olen nyt keväästä lähtien juossut kerran viikossa kilometrin ennätysvauhdillani yhden salitreenin lopuksi. On siitä varmaan jotain hyötyä ollut tähän mun lenkkeilyyn, jotain pientä pohjakuntoa. Aika yllättynyt silti olen, että yht'äkkiä pystynkin juoksemaan 5 km!!

Saliohjelmassani on nyt kaksi jalkapäivää viikossa, ja PT ei ihan innolla suositellut juoksemista, vaan paremminkin lepoa muille kuin salipäiville, joten katotaan, miten jatkossa etenen, kun sali on mun lempparijuttu. Kesällä haluan kuitenkin liikkua ulkona niin paljon kuin mahdollista ja kiva saada jotain vaihtelevuutta, siksi pyörä ja juoksu onkin välillä vilahdellut kuvioissa.

Sarah Suomalainen kirjoitti...

Mun mies sanoo, ettei huonoja kelejä liikuntaan ole. Hankkii vaan asialliset varusteet.

No... ei mullakaan ole oikeasti itselläni sellaisia. Hän kyllä menee lenkille kelillä kuin kelillä.

Mahtavaa, että olet alkanut lenkkeilemään. Mun polvelle se on totaalinen no no, kun ei saisi edes kävellä asfaltilla tai muulla kovalla pohjalla.

Päärynä kirjoitti...

Juu…jos oikein kunnolla on hurahtanut lajiin, niin ei se keli haittaa. Itselläni tuo juoksu on vain hyvästä kelistä ja luonnosta nauttimisen väline.