lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mansikoiden pakastaminen

Tämän blogin kautta, ja ihan livenäkin, minulle vinkattiin, että voisi olla fiksumpaa pakastaa mansikoita soseutettuna, koska käytän niitä pääasiassa vain smoothieissa. En ole mikään keittiöihminen, ja eipä tällainen ajatus ole käynyt edes mielessä ;). Kiitos siis vinkistä! Pohdittuani asiaa aloin kuitenkin miettimään, olisiko se siltikään paras tapa minulle. 


Käytän mansikoita todella säästeliäästi, jotta niitä riittää mahdollisimman pitkään. Pakastan mansikat pienimmässä pakasterasiakoossa, ja yhdessä rasiassa on ainekset 2-3 aamun tarpeeseen - juuri ja juuri sen ajan mansikat säilyvät jääkaapissa smoothiekelpoisina. Yhteen pakasterasiaan menee enemmän sosetta kuin kokonaisia mansikoita, joten huomioiden kulutukseni ja säilyvyys jääkaapissa sosetta pitäisi pakastaa hyvinkin pieninä määrinä ja rasiat jäisivät selvästi vajaiksi (sotkuinen pussitouhukaan ei oikein innosta), jolloin tilaa ei säästyisi. Smoothieta valmistaessa laitan kaikki ainekset sekoittajaan, joten silloinkaan ei ole merkitystä, ovatko mansikat ennalta soseutettuja vai kokonaisia.


Yllätyin, kuinka pieneen tilaan neljä laatikollista (20 kg) mansikoita mahtui. Kokonaisina mansikat veivät pakastimesta yhden laatikon (puolet hyllyn koosta), yhden kokonaisen hyllyn ja kolmasosan hyllyä eli käytännössä noin kahden kokonaisen hyllyn verran. Ei paha! Kyllä tuonne sekaan mahtuu rehupussit ja annospusseissa kanaa ja lihaa - juuri muuta kun en pakastakaan. Nykyinen tapa on ehkä sitten kuitenkin minulle sopivin ja mutkattomin (ja siistein) tapa, mutta jos on tarvetta säästää tilaa pakastimessa niin soseutus voi olla siihen ratkaisu.

2 kommenttia:

MadH kirjoitti...

Mä pakastelin tossa viikko sitten mansikoita juuri soseena. Laitoin noin 100g annoksina minigrip pusseihin, ja sanotaanko niin, että tänään aamupuuroon se oli kyllä aika iso määrä, vaikkakin kyllä etuna oli se, että se suli aivan mielettömän nopeasti ja oli sitten helppo lisätä puuroon.

Tietty tilaahan myös säästyy. ;) Ah, mansikoita! Itse tosin pakastin vain kymmenesosan sun määrästä, sen verran kerkes tänä vuonna niitä itse poimimaan, ens vuonna viisaampi !

MiinusKymmenen kirjoitti...

Mä pakastan kaikki marjat myös noissa miniminigripeissä, ovat valmiita annoksia, helppo tyrkätä mikroon sulamaan kun harvoin muistan ottaa illalla jääkaappiin sulamaan (tai no mansikkasoseen sulatan, muut marjat menee jäisenäkin puuroon tai rahkan kanssa. Just tänään laitoin kolmisenkymmentä pussia vadelmaa ja mustikkaa, jotka kävin poimimassa :-)