sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Matkalaukkuelämää

Täällä ollaan ja odotellaan, että elämä palaisi arkisiin uomiinsa. Huhtikuusta lähtien elämä on ollut aika kaoottista. Aikaan on mahtunut edellisen asunnon myyntiä, muuttoa, uuden asunnon metsästämistä ja remontin pakoilua. Viime kuukaudet olemme asustelleet vaihdellen mökillä ja sukulaisten nurkissa. Tällainen "juurettomuus" ei sovi lainkaan luonteelleni, ja odotan vain manaten, koska pääsen omaan kotiin ja saan alkaa viettämään omaa arkea. 

Tämän kaiken keskellä en ole jaksanut juurikaan huolehtia omasta hyvinvoinnistani. Syömiset ovat mitä ovat: syön mitä on tarjolla, ja kun pääsen ihmisten ilmoille, syön mitä mieleeni pälkähtää. Kerran olen käynyt vaa'alla, ja se näytti samoja lukemia, mitä olen tänne viimeksi kirjannut.

Tänä aikana olen kuitenkin kävellyt enemmän kuin ikinä elämässäni. Ulkoilu on ollut henkireikä, ettei majapaikkojen seinät kaadu niskaan, ja siten olen myös saanut omaa aikaa lapsen seurassa. Toisinaan on tullut liikuttua vähän liikaakin, kun olen kävellyt kaikki kauppareissut ja suostunut kaikkiin tuttavien ehdottamiin lenkkeihin. Joskus päivän aikana onkin tullut käveltyä useamman kerran, jolloin kilometrit ovat huidelleet 10-15 kilometrin paikkeilla. Nyt kävelyinto on kuitenkin laantumaan päin, kiitos viilenevien ilmojen, hirvikärpästen ja lapsen muuttumisen passiivisesta rattaissaistujasta aktiiviseksi isoksi vauvaksi. 

Odotan kuitenkin positiivisella mielellä seesteisempää aikaa. Aion järjestellä uuden kotimme Konmari-henkisesti, ja samaa seesteistä ajattelutapaa yritän tuoda muuhunkin elämääni - myös syömisiin ja liikkumisiin. Kaiken tämän kaaoksen jälkeen haluan hallitun  arjen.

5 kommenttia:

Zella kirjoitti...

Mukavaa loppusyksyä sinne ja toivon että pian pääsette omaan arkeenne :)

Laiskiainen kirjoitti...

Mukava kuulla pitkästä aikaa. Ei varmaan lohduta, mutta lopussa kiitos seisoo ja pääsette omaan kotiin. Tuo konmari ajattelu kuulosta hyvältä. Nimimerkillä joka nurkka tursuaa tavaraa, istunkin tässä sohvalla ja pohdin mistä aloittaisin ;).

Liian montaa haastetta ei kannata ottaa eteen jos vain itse pääsee vaikuttamaan.

Tsemppiä kovasti ja "keventäminen" sitten aikanaan!

Unknown kirjoitti...

Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! Toivottavasti pian pääsette omaan kotiin ja kiinni omaan arkeen taas :) Uskon, että ei ole helppoa mennä osoitteesta toiseen.. Mutta mukavaa loppusyksyä sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea taas kuulumisiasi! Meillä oli myös kesällä asunnon myyntiä ja muuttamista, joten painonpudotukseen ei ole riittänyt mielenkiintoa. Kävin viime viikolla kehonkoostumusmittauksessa ja edelleen yli 40 prosentin lukemissa oleva rasvaprosentti toi vähän lisäpontta että saisin otettua askeleen laihdutuksen maailmaan. Aion kuitenkin edetä hitaasti, mutta varmasti, jotta pystyn pitämään muutoksista kiinni myös myöhemmin. Ensimmäinen välitavoite on vanha tuttu viiden kilon karistaminen, jolloin olisin juuri ja juuri normaalipainoinen.

Heidi

Päärynä kirjoitti...

Kiva huomata, että tuttuja lukijoita on vielä mukana :). Olen kyllä käynyt välillä kurkkimassa teidänkin blogeja, vaikka harvemmin olen koneelle ehtinyt/päässyt.

Odotan todella, että uusi koti sitten korvaa odottamisen. Täytyy sitten varoa, että en yritä kaikkea muuttaa kerralla, mutta kaipaan niin kovasti jo selkeää arkirytmiä.

Heidi: Monella tapaa samassa tilanteessa ja samoin ajatuksin täälläkin - taas kerran.