perjantai 22. huhtikuuta 2016

40 %

Olen maininnutkin, että oloni on ollut tänä keväänä todella löysä. Tämän olen huomannut myös kiinteämpien kanssatreenaajien keskellä. Helmikuussa kävin kehonkoostumusmittauksessa (Tanita), ja tulos oli läskipainotteinen. Laite näytti selvästi alhaisempia lukemia muulle mittausryhmälle, joten en voi syyttää viallista laitetta. Plösöfiilikset eivät ole siis pelkästään vain korvieni välissä, vaan sitä ylimääräistä rasvaa todella on.


Paino: n. 74 kg
Pituus: 162 cm
Rasvaprosentti: 40,3 % (suositus 23-34 %)
Eriteltynä: 
jalat ja kädet 42 % 
keskivartalo 39 %

Rasvamassa: 29,5 kg (suositus 13-22,5 kg)

Olen aikaisemminkin käynyt kehonkoostumusmittauksissa, toisinaan mittaus on tehty Tanita-laitteella ja toisinaan Inbody-laitteella. Alla näkyy, millainen kroppani on ollut tietyissä rasvaprosenteissa. 

Nyt tähtään taas kakkosella alkaviin lukemiin. Seuraava mittaus on toukokuussa, vähän liian pian siihen nähden, että ruokaremppa on vasta käynnistynyt. Jännä silti nähdä, ovatko tulevat lukemat mielekkäämpiä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun rasvaprosentti oli talvella tehdyssä Inbody-mittauksessa 44 %. :( Vuotta aiemmin se oli 46 % eli vähän oon ees saanu sitä alaspäin mut ootin kyllä isompaa muutosta. Aion käydä mittauksessa taas joskus ensi talvena, jospa rasvaprosentti alkaisi sillon ees kolmosella.

Tsemppiä meille rasvan tiristykseen!

Heidi

Päärynä kirjoitti...

Ei nyt ihan kauheita eroja meillä ole tässäkään asiassa ;). Katsotaan, mitä mulla näyttää parin viikon päästä!

Riikka kirjoitti...

Mulla oli tanita-mittaussysteemi myös käytössä pt-kaudella ja luku lähti 39,5% ja lopulta pääsin 25 %. Sen jälkeen menin biosignature-mittaukseen, jossa mittaaja nauroi ettei mun rasvat voi millään olla päälle 20 ja mittaustulos olikin 15,9% (pihdeillä). Pointtini siis, että tanita näyttää yläkanttiin varsinkin jos on sen tyyppinen kroppa että rasva kertyy alakroppaan. Toisaalta, eipä sillä itse luvulla ole niin väliä jos käyttää tuloksia vertailumielessä. Pääasia, että luvut pienenee :).

Tsemppiä sulle paljon projektiin, voin hyvin myötäelää mukana :)

Päärynä kirjoitti...

Kiitos Riikka kommentista.
Upeita tuloksia olet saanut! Mun suhtautuminen koko Tanita-testiin kyllä kärsi kolauksen, kun olin tällä viikolla (suunniteltua aiemmin) uusintamittauksessa - kerron siitä vähän myöhemmin. Kyllä sen itsekin huomaa jos/kun kiinteytymistä tapahtuu. Pääasia lienee, että mittaa kehitystä aina samalla välineellä niin saa osviittaa kehityssuunnasta, tosin enää en kyllä luota täysin siinäkään asiassa koneisiin.