lauantai 26. huhtikuuta 2014

Megakokkailua

Eilisillan pyhitin kokkailulle. Olenkin jo aikaisemmin kertonut inhoavani ruuanlaittoa, joten suosin "kerralla jättimäärä" -kokkailua ja annoskokoina pakastamista. Maku kärsii jonkin verran - varsinkin pastassa - mutta parempi niin kuin olla jatkuvasti hellan ääressä ;). 

Keittiössä kului useampi tunti, kokonaisuudessaan (pussituksineen) meni melkein kolme ja puoli tuntia. Saldo oli seuraavanlainen:


Tämä kuvakulma vähän "kutistaa" ruokamäärää.


  • 13 päiväksi pastaa (täysjyvä) / riisiä (täysjyvä)
  • 13 päiväksi kanaa (rinta) / jauhelihaa (naudan, vähärasvainen)
  • 3-4 päiväksi salaattia (salaatti, purjo, tomaatti, paprika)
  • 2 päiväksi kasviksia (Sadonkorjuun kasvikset)

Ps. Määrät on laskettu vain yhdelle, koska mies on reissussa, ja kokkasin vain itselleni.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti, pakastat pastan? Sen keitossa menee 10 minuuttia.

Päärynä kirjoitti...

Kyllä!!! :)

Inka kirjoitti...

Ymmärrän täysin kaikkien pakastamisen. Itse en vaan saa pakastimeen mahtumaan enkä oikeastaan ole saanut aikaiseksikaan etukäteen kokkailuja. Pitäisi harjoitella..

Zella kirjoitti...

Voih, oikein alkoi harmittaa tuo oma supermini-pakastinlokeroni; entisessä kämpässä minäkin pystyin pakastamaan annoksia valmiiksi..nyt ei onnistu mitenkään - saan ainoastaan pakastevihannekset ja -keitot sinne tungettua :)

Piti kysyä tuosta syömisestäsi muutenkin, että onko sulla joku kaloriraja per päivä ravinnolle ja/tai sitten miinuskalorit mitä luokkaa ?

Päärynä kirjoitti...

Zella (kiva muuten kuulla susta):

Mä syön tietyn ruokavalio-ohjeen mukaan (klikkaa ruoka-/ruokapäiväkirjalinkkiä), enkä kauheasti seuraa kaloreita, kunhan pidän huolen, että syön ohjeenmukaisia aineksia. Muokkailen syömisiä vähän mieleni mukaan ja joinakin päivinä saatan ennen treeniä syödä vaikka ylimääräisen banaanin.

Nyt kun tsekkasin laskurilla, niin yleensä mennään varmaan noin 1800-2000 kcal/pvä. Treeneihin nähden tuleehan siinä kalorivajausta, mutta nälkä ei ole juurikaan päässyt yllättämään, kun syön kuitenkin 5x päivässä eli aika usein.

Zella kirjoitti...

Ah, kas mulla on mennyt tuo ruokapäiväkirja-osuus ihan ohi vissiin...kiitos vinkistä :)